Projekter

Projekt - og Byudvikling


Pedersen Gruppen A/S opstod i 1988, med projektudviklingen af City Nord i det nordlige Esbjerg. 

Siden opstarten har vi udviklet en række projekter, hvoraf de fleste er realiseret i egentlige byggerier som i dag udlejes til en bred vifte af erhvervsvirksomheder og retailbutikker. 

Herunder de 3 hovedværker i vores portefølje: 

City Nord som er fuldt etableret, og har gennemgået flere moderniseringer. 

City Nord Retail Park som fortsat er under etablering. 

Dokken som er færdig projekteret, men nu mangler politisk godkendelse.


Dokken projektet har siden 2003 været gennem flere revideringer, både projektmæssigt og arkitektonisk. Men i 2020 sidder vi nu med den endelige helhedsplan, der skal udgøre ét af de største privat finansierede byudviklingsprojekter i Esbjerg. Et byudviklingsprojekt som forener boliger, erhvervs, rekreative områder og retail. 


Pedersen Gruppen mener
Byudvikling i Esbjerg skal skabe liv, og ikke en soveby. Boligområderne skal indbyde til, og rumme muligheden for det levende liv i gadeplan, hvor naboer kan mødes og hvor man kan hjælpe hinanden.

City Nord Retail Park

I området øst for det nuværende City Nord er etableringen af City Nord Retail Park med store detailhandelsbutikker, i fuld gang. De to første butikker, Biltema og Harald Nyborg, er åbnet, og flere vil snart følge efter. Fuldt udbygget vil det nye indkøbsmekka omfatte godt 40.000 kvm. Esbjerg vil således inden for få år kunne være hjemsted for et af de største sammenhængende detailhandelscentre i Syddanmark.

Læs mere...