City Nord Retail Park

I området øst for det nuværende City Nord er etableringen af City Nord Retail Park med store detailhandelsbutikker, i fuld gang. De to første butikker, Biltema og Harald Nyborg, er åbnet, og flere vil snart følge efter. Fuldt udbygget vil det nye indkøbsmekka omfatte godt 40.000 kvm. Esbjerg vil således inden for få år kunne være hjemsted for et af de største sammenhængende detailhandelscentre i Syddanmark.
Se mere her


Et handelsområde i udvikling

Det første areal til City Nord Retail Park blev købt i 1998, og efterfølgende, som et led i planen, blev yderligere 23.000 kvm jord købt af Esbjerg Kommune, således at det samlede lokalplanområde udgør 86.000 kvm. Lokalplanen åbner i første omgang mulighed for at etablere butikker fra 2.000 kvm og opefter med et samlet areal på 40.000 kvm.

De første boksbutikker blev opført i 2014. 

City Nord Retail Park ligger i umiddelbar forlængelse af City Nord, og visionen er at skabe et sammenhængende retail område, kun delt af togskinnerne, som fragter handlende til området. I City Nord Retail Park er der mulighed for at opføre boksbutikker, mega stores og drive in koncepter.

Du finder følgende detailbutikker i City Nord Retail Park

- Harald Nyborg
- Biltema

Pedersen Gruppen mener
Dokken skal være et mangfoldigt bykvarter, med byfunktioner, kultur og oplevelser for alle...
Nutid

Bæredygtig Byudvikling


Byudvikling er en kompleks størrelse, med mange aktører. Borgere, virksomheder, kommunen og de sociale bånd. For mange af os betyder det at vi bor, arbejder og har vores sociale interaktioner i byen, som derfor bør indrettes til at rumme det hele liv. 


Læs mere...
Fortid

Renovering med respekt

I 1900 blev en markant bygning født på Esbjerg Dokhavn.

Den, i dag, bevaringsværdige bygning, der oprindelig blev opført som administrationsbygning for DFDS i 1900, og som dengang bandt den nye havn sammen med havet og den store verden, er dermed blevet et væsentligt bindeled mellem havn og by.


Læs mere...
Fortid

Pressemeddelelse - Generationsskifte i Pedersen Gruppen

Døtre indtræder i ledelsen af Bjarne Pedersens livsværk

Bjarne Pedersen, der i flere årtier har sat sit præg på udviklingen af Esbjergs handelsliv og byen, overlader nu ledelsen af dele af sit livsværk, Pedersen Gruppen, til døtrene Sanne Borregaard og Maria Høj Pedersen, som i mange år har arbejdet i koncernen.

Sanne Borregaard afløser sin far som direktør for Pedersen Group A/S, og Maria Høj Pedersen bliver direktør for Huset Gammelhavn A/S, der foruden den kendte restaurant omfatter selskabs- og mødefaciliteter.

- Jeg har haft planen i nogle år, og jeg føler, at tidspunktet er det rigtige nu. Sanne og Maria har erfaringen til at løse de ledelsesopgaver, de har påtaget sig, og virksomheden er i en fase, hvor jeg i et tæt samarbejde med dem kan koncentrere mig om de udviklingsopgaver, vi står over for i City Nord Retail Park og Dokken på Esbjerg Havn, siger Bjarne Pedersen.


Læs mere...