Kom til borgermøder og workshops om Dokkens fremtid

Kom til borgermøder og workshops om Dokkens fremtid

Kære esbjergensere: Hvordan kan Dokken være med til at skabe liv i byen?

Esbjerg skal i de kommende år udvikles til at blive en mere attraktiv og spændende by at leve i og besøge. Den ældste del af havnen, populært kaldet Dokken, kan udvikles til at levere oplevelser og kultur, som er udset til at skabe positive forandringer allerede på kort sigt.

Sammen med Arkitekt Helene Plet inviteres byens borgere til en inddragende proces om Dokkens fremtid. 


I Esbjerg Kommunes stort anlagte strategiproces ledet af brandingeksperten Nikolaj Stagis nævnte mange af deltagerne netop Dokken som et naturligt udgangspunkt for koblingen mellem byen og havnen og baseret på Esbjergs DNA som havneby og udvikling som bæredygtig by. Det glæder manden bag de seneste to årtiers udvikling af Dokken-området, direktør Bjarne Pedersen, Pedersen Group A/S.

- Det er tydeligt, at byens borgere har taget Dokken til sig og ser masser af muligheder i området. Nu giver vi ved to workshops esbjergenserne mulighed for at komme med deres ideer til, hvad Dokken kan indeholde i fremtiden. Det er helt afgørende for os at inddrage borgerne, så de føler medejerskab til de projekter, der bliver valgt til at realisere den nye grønne, blå og bilfri bydel, siger Bjarne Pedersen

 

De to workshops foregår 16. og 23. maj i Det Gule Palæ, Britanniavej 2, og arkitekt, cand.arch. Helene Plet har stillet sig til rådighed til at lede processen. Det kendte bysbarn, der også er uddannet i forandringsledelse, ser meget frem til at medvirke.

- Jeg glæder mig helt vildt til at få lov til at lave en proces i min egen by, som jeg holder så meget af. Min opgave er professionelt og troværdigt at facilitere en helt åben proces for at få borgerne til at komme med deres ideer – og frem for alt sprudle. Jeg har altid plæderet for at aktivere Dokken-området, og det kræver, at vi får skabt liv ud over erhvervsdomiciler, og hvad Bjarne Pedersen allerede selv har skabt. Det er borgerne, der har ideerne, siger Helene Plet.

Hun og Bjarne Pedersen lægger op til, at borgerne bliver meget konkrete med deres ønsker. De to workshops vil blive fulgt op af en arbejdsgruppe, der skal arbejde videre med de gode ideer og følge projektet frem mod, at der bliver udarbejdet en ny helhedsplan for Dokken-området.   

 

Vi har for flere år siden fremlagt en helhedsplan udarbejdet af arkitektfirmaet C.F. Møller, og vil nu åbne for, at byens borgere får medejerskab om Dokkens fremtid. Den oprindelige dokhavn betegnes som Esbjergs vugge og rummer med sin placering som fremskudt bastion ved vandet helt særlige potentialer, der skal bringes i spil til gavn for hele byen.   

- Vi ønsker at give vandet, havnestemningen og dermed byens vugge og identitet tilbage til esbjergenserne. Med Landgangen har vi fået skabt koblingen til centrum og givet esbjergenserne og byens gæster en unik mulighed for at blive genforenet med vandet og havnen, hele vores identitet, siger Bjarne Pedersen.

Han suppleres af Helene Plet, der mangeårig formand for Esbjerg Byfond kender sin by indgående.

- Jeg synes, det er prisværdigt, hvad Bjarne for længst har gjort for at forene by og dokhavn. Det er megasejt, at han trods forhindringer på vejen bliver ved, fordi hans passion for Dokken er så stor, siger Helene Plet.

Interesserede borgere kan tilmelde sig de to workshops på Pedersen Gruppens hjemmeside, www.pedersengruppen.dk.

Der vil være let forplejning til alle deltagere, og ved afslutningen af hver workshop vil der blive trukket lod blandt alle deltagere om et gavekort til Restaurant Hav&Bøf i Huset Gammelhavn.