Adresse
Restaurant Gammelhavn
Britanniavej 3
6700 Esbjerg

» Se adresse på kort

 

Én af Esbjergs ældste og mest markante bygninger er i dag hjem for gourmetrestauranten, Gammelhavn.

Den bevaringsværdige bygning blev oprindeligt opført som administrationsbygning for DFDS, som havde hjemme i huset fra 1900-1964.

Pedersen Gruppen, som i dag ejer bygningen, kunne i maj 2005 efter endt renovering, slå dørene op til en moderne restaurant på dokhavnen.

Under den fuldstændige renovation bestod opgaven ikke blot i at genrejse huset, men også i at tilføje ekstra kvadratmeter, som var nødvendige for at indrette en moderne restaurant med alle påkrævede faciliteter. Der er bl.a. blevet knyttet en smuk glaspavillon til bygningen, som ikke blot danner rammerne om den hyggelige gourmetrestaurant, men er samtidig med til at skabe dynamik i byggeriet.

Husets helt specielle karakter, som man genkender fra en stribe af det tidlige 1900-tals danske stationsbygninger, der typisk var påvirket af udlængsel og italiensk byggestil, er nænsom forsøgt bevaret. Søjler, buer og ornamenteringer er genskabt og ført videre ud i diverse tilbygninger, og de anvendte materialer er omhyggeligt valgt således, at de matcher den historiske bygning.

Balancen mellem nye og gamle materialer er med til at bevare husets sjæl og har genskabt en harmonisk bygning, der står ved sin historie.

Besøg Restaurant Gammelhavn på www.gammelhavn.dk