Adresse
Dokken 1
6700 Esbjerg

» Se adresse på kort

 

Bygningen, der i dag udgør Esbjergs domhus, er fra 2007.

 

Bygningen fremstår med et moderne facadeudtryk med store glaspartier omkranset af kube-markeringer i glaserede facadefliser, der sammen med gavlpartier i samme materiale giver et gedigent udtryk. Sammen med stueetagens glaspartier, som fortsætter ubrudt under gavle og kuber, giver hele bygningskomplekset lethed.

 

De blanke ruder i de store glaspartier får ligeledes bygningen til at virke livlig og strålende som vandet i havnen, der lægger sig tæt op af byggeriet.

 

Ejendommen er placeret på en højvandssikret plint, der mod kajen er indrettet med opholdsarealer. Ved ankomstfacaden mod nord er der anlagt et stort trappeanlæg i hele bygningens længde med indkørsel til den private P-kælder under plinten til brug for lejerne.

 

Domstolsreformen fra 2007 betød, at 82 byretter skulle samles til 24. Domhuset på Dokken var den første bygning, som samlede én af de nye retter.

 

Domhusbygningen indeholder retssale, dommerkontorer, mødelokaler m.m. og er i dag en betydningsfuld arbejdsplads på Dokken med ca. 70 ansatte.